Denne artikel er fra før Green Power Denmark blev dannet og er udgivet af enten Dansk Energi, Dansk Solkraft eller Wind Denmark.

Artikel

Wind Denmark henter politisk chefkonsulent

Wind Denmark har ansat Lea Bigom Wichmand som chefkonsulent og daglig leder af teamet for politik, elmarked og analyse. Lea Bigom Wichmand skal bidrage til, at vindenergi bedst muligt indtager den rolle, som det er tiltænkt i de senere års politiske aftaler på klima- og energiområdet.

Lea Bigom Wichmand skifter til Wind Denmark fra Energistyrelsen, hvor hun senest har arbejdet med implementering af de politiske aftaler, hvad angår udbygningen med vindenergi og sol.

”Efter at have arbejdet med vind i mere end otte år i centraladministrationen, så ved jeg i hvor høj en grad vindenergi er en del af den grønne omstilling - både inden for og uden for Danmarks grænser. Derfor glæder jeg mig til nu også at bidrage til den grønne omstilling og fremme vinddagsordenen for de mange tusinde vindmølleejere og virksomheder, der arbejder med vind,” siger Lea Bigom Wichmand, der foruden titlen som chefkonsulent også vil koordinere arbejdet i Wind Denmark’s team for politik, elmarked og analyse.

Wind Denmark og vindsektoren skal i de kommende år bidrage til at den politiske ambition om, at samfundet skal elektrificeres og drives af grøn strøm.

”Som konsekvens af klimaaftalen, den opdaterede VE-lov, klimaloven samt energiaftalen fra 2018, så er der utrolig meget fart på den grønne omstilling og klimadagsordenen. Det er af enorm betydning for dansk erhvervsliv og klimaet lokalt og globalt. Derfor er jeg utrolig glad for, at Lea bliver del af vores vind-hold, der skal bidrage til, at de politiske ambitioner bliver til virkelighed nu snarere end senere,” siger Jan Hylleberg, adm. direktør i Wind Denmark.

Tidligere har Lea Bigom Wichmand også bl.a. arbejdet i Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet og er uddannet cand.scient.adm. fra RUC.

Lea Bigom Wichmand

 

Emne

Nyheder direkte i din indbakke?