Denne artikel er fra før Green Power Denmark blev dannet og er udgivet af enten Dansk Energi, Dansk Solkraft eller Wind Denmark.

Artikel

MHI Vestas fuldt på danske hænder

Vestas har netop offentliggjort, at de overtager den fulde ejerandel af MHI Vestas Offshore Wind. Dermed kommer havvindforretningen nu på fulde danske hænder, såfremt handlen godkendes af konkurrencemyndighederne.

Vestas og japanske Mitsubishi Heavy Industries har underskrevet en aftale, der betyder, at det fulde ejerskab af deres joint venture på havvind, MHI Vestas Offshore Wind, overgår til Vestas. Overtagelsen af havvindforretningen har en værdi af ca. 709 mio. euro, og skal godkendes af konkurrencemyndighederne. Som en del af handlen får Mitsubishi Heavy Industries en aktiepost på 2,5 procent i Vestas samt et sæde i Vestas’ bestyrelse. Det oplyser Vestas i en pressemeddelelse.

Samler landvind og havvind i Vestas

Vestas vil straks påbegynde integrationen af havvindforretningen i den samlede koncern, for at opnå synergier i både salg, teknologi, produktion og indkøb. Vestas sigter også mod at udnytte synergierne ved at samle land- og havvindteknologierne i samme koncern, for på sigt at blive markedsledende på havvind.

”Vestas er førende inden for onshore vind, men for at accelerere den grønne omstilling og nå vores vision, skal vi spille en større rolle inden for offshore vind. På vegne af alle i Vestas er jeg derfor begejstret for, at Mitsubishi Heavy Industries deler Vestas’ vision om at blive en førende spiller inden for offshore vindenergi på langt sigt og vil styrke vores partnerskab ved at blive en stor aktionær og en del af Vestas’ bestyrelse. Offshore vind er nøglen til at skabe en bæredygtig planet for fremtidige generationer og tilbyder unik vækst, og med dagens offentliggørelse understreger vi, at vi vil være en uundværlig del af begge, udtaler Vestas’ koncernchef Henrik Andersen til EnergiWatch.

Stærk dansk spiller er afgørende i fremtidens havvindeventyr

Hos Wind Denmark hilses nyheden velkommen af adm. direktør Jan Hylleberg, som ser handlen som en styrkelse for den danske vindsektor i spillet om de kommende GW havvind, som skal installeres over de næste år:

”Det er et stærkt signal fra Vestas, at man ønsker at styrke havvindforretningen og nu integrerer MHI Vestas’ aktiviteter endnu tættere i kerneforretningen. Vi ser ind i en tid, hvor særligt det europæiske vindmarked skal udbygges med 50-100 GW havvind i de kommende år og op imod 450 GW frem mod 2050,  og her er det afgørende for den danske vindsektor, at vi har en stærk, verdensledende aktør i Danmark, så den danske vindsektor har de bedste muligheder for at tage lead på udviklingen inden for havvind i det næste store eksporteventyr. Jeg ønsker Vestas og MHI Vestas stort tillykke med aftalen,” udtaler Jan Hylleberg, adm. direktør i Wind Denmark.

Artikel

Innovationslysten er fortsat stor hos MHI Vestas, som melder sig klar til at lancere deres næste generation havvindmølle inden for de...

 

Emne

Nyheder direkte i din indbakke?