Denne artikel er fra før Green Power Denmark blev dannet og er udgivet af enten Dansk Energi, Dansk Solkraft eller Wind Denmark.

WindEurope Offshore 2019

WindEurope Offshore 2019 vil gå over i historien

WindEurope Offshore 2019 er slut, og tre dage med fokus på forretning, innovation og fremtidens havvindudbygning veloverstået. Wind Denmark’s adm. direktør er ”utrolig tilfreds” med udstillingen og konferencen, der forhåbentlig vil skrive sig ind i vindsektorens historiebog.

Bølgerne i Bella Center har lagt sigt, og deltagere fra hele verden er på vej hjem, forhåbentlig med lommerne fulde af visitkort og med gode erfaringer og brugbar viden.

Ikke alle deltagere er dog kommet langvejs fra, da næsten hver fjerde af de 431 udstillende virksomhed på WindEurope Offshore var dansk, og danskerne fyldte generelt godt i gangene, konferencesessioner og på tilhørerpladserne.

”Jeg er utrolig tilfreds med den store tilslutning og interesse der har været fra både danske og udenlandske virksomheder, men også fra myndighederne i Danmark og andre lande. Havvind rykker virkelig i de her år, og der er ingen tvivl om, at havvindindustrien går en ekstremt spændende tid i møde,” siger Jan Hylleberg, adm. direktør i Wind Denmark og peger på, at momentum skal bevares:

”På WindEurope Offshore har vi leveret et klart budskab om, at det ér muligt at udbygge med markant mere havvind, og at det er både billigt og konkurrencedygtigt. Jeg fornemmer, at der på politik- og myndighedssiden i Danmark og andre lande er en reel erkendelse af, at det er nu, der skal rykkes, hvis havvind skal redde klimaet, og jeg håber, at dette års konference vil skrive sig ind i historiebøgerne som det år, hvor rammerne for den nødvendige udbygning for alvor blev skabt.”

Hans Kongelige Højhed Kronprins Frederik leverede på førstedagen af konferencen en tale, hvori han netop udtrykte håb om, at havvind kan bidrage til den grønne omstilling.

WindEurope vender tilbage i 2021

27.-29. april 2021 står det atter i vindens tegn, når WindEurope Summit – nu omdøbt til Electric City – løber af stablen i Bella Center i København. Her er fokus på både land- og havvind, ligesom der sættes ekstra meget fokus på, hvordan andre sektorer kan aftage og benytte den grønne strøm, der produceres gennem direkte og indirekte elektrificering. Mere end 10.000 virksomhedsrepræsentanter, forskere og beslutningstagere ventes at deltage til konferencen i 2021.

Emne

Nyheder direkte i din indbakke?