Denne artikel er fra før Green Power Denmark blev dannet og er udgivet af enten Dansk Energi, Dansk Solkraft eller Wind Denmark.

Artikel

Wind Estate overvejer salg

Den randersbaserede virksomhed har været i stærk medvind siden etableringen for 12 år siden. Nu overvejer ejerne bag at overdrage vindmølleeventyret til andre hænder.  

Energiselskabet Wind Estate overvejer at sælge virksomheden, der står for udvikling og drift af cirka 400 møller herhjemme. Det fortæller adm. direktør Erik Abraham til EnergiWatch.

I øjeblikket bliver virksomheden vurderet af advokatfirmaet Deloitte, der regner på proceduren ved et eventuelt salg. Resultatet af undersøgelsen vil nå en konklusion inden udgangen af dette år, bekræfter Erik Abraham.

Wind Estate blev grundlagt i 2008 i Randers, og siden dengang er det gået stærkt. Virksomheden er på sine bare 12 år vokset til én af Danmarks største vindmølleudbydere ved at udvikle vindmølleteknologi, ligesom de har opsat hundredvis af nye vindmøller på land og vand samt opkøbt flere ældre modeller.

Virksomhedens succes kan tilskrive en forretningsfilosofi, der drives på idealisme, en ”veludviklet forretningssans” såvel som tætte relationer til samarbejdspartnere, leverandører og de lokalsamfund, hvor vindmøllerne er opstillet, skriver Wind Estate på virksomhedens hjemmeside.

En god forretning

Filosofien har ændret sig for Wind Estate siden start. Udgangspunktet var, at forretningsmændene bag, Jens Petri Petersen og Erik Abraham, ville drive en god forretning. De to forretningsmænd har siden 1990ernes kraftigt ekspanderende el-marked opstillet vindmøller rundt omkring i landet, og i 2008 besluttede de sig altså for at slå pjalterne sammen under samme tag.

Wind Estate har lige siden været i stærk medvind. I 2018 kunne erhvervsmagasinet Finans berette, at virksomheden med dengang 27 ansatte havde fordoblet sit overskud fra året før og tjent 100 millioner kroner på vindmølleeventyret.

Det betyder, at Wind Estate på kort tid har nået en produktion på hele 650 GWh og har en samlet kapacitet på over 300 MW. Det gør virksomheden til én af de største udbydere af grøn strøm til danskerne.

Det vides endnu ikke, hvad virksomhedens købspris vil være, i fald den sættes til salg. Sidste år havde Wind Estate en fortjeneste på 150 millioner kroner og et overskud på 28 millioner samt datterselskaber i Grækenland og Storbritannien.

Denne artikel kan også læses i Naturlig Energi publiceret den 29. Oktober 2020.

 

Nyheder direkte i din indbakke?