WINDEUROPE 2023

Vindindustrien gør fælles front i kampen om de dygtige hoveder

Mere end 700 studerende besøgte WindEurope-konferencen i Bella Centeret, hvor bl.a Vestas, Siemens Gamesa, RWE og TotalEnergies stod klar til at tale om fremtidens arbejdsmarked inden for energiteknologi.

Student Day på WindEurope 2023

Sidstedagen på WindEurope 2023 bød på et særligt tilrettelagt program for de studerende, hvor blandt andet RWE, Microsoft, Vattenfall, Ørsted og Siemens Gamesa fortalte om deres aktuelle udfordringer og kompetenceområder. Foto: Casper Dufour

Den grønne omstilling af vores energisystem kræver tusindvis af nye jobs. Men hvilke kompetencer er der brug for, og hvilke jobmuligheder kan industrien tilbyde fremtidens unge arbejdskraft?

Det var omdrejningspunktet for Student Day på dette års WindEurope-konference, hvor studerende fra både danske og udenlandske universiteter var inviteret med for at blive klogere på de seneste tendenser inden for vindenergi.

Fremtidens teknologier skabes af de unge

Verden står foran en massiv omstilling af hele energisystemet. Det bringer konstant nye teknologiske udfordringer i spil. Og det bliver fremtidens ingeniører, der skal være med til at løse en stor del af dem.

Ifølge tal fra Green Power Denmark betyder omstillingen til vedvarende energi, at Danmark alene får brug for 45.000 nye fuldtidsansatte frem mod 2030 indenfor området. Derfor skal vi have flere unge til at vælge en karriere inden for den grønne sektor.

– Der er et hav af virksomheder og leverandører, der bidrager til at udvikle, producere og vedligeholde en vindmølle. Vi håber, at en dag som i dag kan være med til at give de studerende et billede af den store bredde, der er i vindindustrien. Samtidig er det en god chance for at møde den del af værdikæden, der måske går under radaren i undervisningen eller i mediebilledet, siger Jan Hylleberg, viceadm. direktør i Green Power Denmark.

Blandt virksomhederne i vindsektoren er der stor interesse for at møde de unge talenter fra universiteterne. For flere virksomheder er det en kendsgerning, at kvalificeret arbejdskraft er en af tidens største udfordringer.

Vi kan se, at der bliver kamp om at ansætte de dygtige hoveder. Derfor håber jeg, at vi kan inspirere de unge til at være med til at løse nogle af de udfordringer, vi arbejder med.
Erik C. L. Miranda, Head of Next WTG Solutions, Vestas

– Vi kan se, at der bliver kamp om at ansætte de dygtige hoveder. Derfor håber jeg, at vi kan inspirere de unge til at være med at løse nogle af de udfordringer, vi arbejder med. Samtidig vil vi rigtig gerne vise, hvad vi er for en arbejdsplads, og hvad det vil sige at være en del af Vestas, siger Erik C. L. Miranda, Head of Next WTG Solutions i Vestas.

Hos de studerende var spørgelysten stor, og flere havde blandt interesse i at høre om muligheder for et specialesamarbejde.

Det fede ved en dag som i dag er helt klart blive introduceret til en masse virksomheder, man ikke normalt får mulighed for at møde. Det har været overraskende at se, hvor mange virksomheder der egentlig er del af industrien. I hverdagen kan det være svært at få overblik over mulighederne, fortalte Axel Lunell, der studerer Mechanical Engineering med speciale i energi på Lund Universitet.

Nyheder direkte i din indbakke?