Denne artikel er fra før Green Power Denmark blev dannet og er udgivet af enten Dansk Energi, Dansk Solkraft eller Wind Denmark.

Artikel

Vestas lancerer ny vindgigant til havet

Vestas har for første gang, siden de trak havvindforretningen fuldt tilbage på egne hænder, lanceret en ny vindgigant til havet. Den nye V236-15.0 MW turbine vil have verdens største rotorareal, og en kapacitet, der ligger i samme klasse som verdens nuværende største havvindmøller. Med lanceringen melder Vestas sig ind i buddet om at blive den førende producent af havvindmøller.

Med opkøbet af MHI Vestas i slutningen af 2020, har Vestas her i de kolde måneder markeret sig inden for offshore markedet. Med både Siemens Gamesa og GE Renewable Energy, som begge har lanceret rekordstore havvindmøller, melder Vestas sig nu også ind i kapløbet med lanceringen af en ny platform, V236-15.0 MW, som bliver den første med en nominel kapacitet på op til 15 MW.  En prototype af Vestas-havvindmøllen forventes installeret i 2022, mens serieproduktionen forventes at starte i 2024.

“At introducere en ny offshore platform er en kæmpe milepæl for alle i Vestas, og det markerer et stort skridt fremad på en meget vigtig rejse,” udtaler Henrik Andersen, Vestas’ præsident og CEO i en pressemeddelelse.

”Havvind vil spille en afgørende rolle i udbygningen af vindenergi, og V236-15.0 MW-havvindmøllen vil være en motor i denne udvikling, ved at mindske omkostningerne ved vind, og derved gøre vores kunder mere konkurrencedygtige i fremtidige udbud på havvind,” fortsætter Henrik Andersen.

Artikel

Vestas har netop offentliggjort, at de overtager den fulde ejerandel af MHI Vestas Offshore Wind. Dermed kommer havvindforretningen nu...

Største på markedet

V236-15.0 MW vil have rekordstort rotorareal på over 43.000 m2 og en rotordiameter på 236 meter. Med den højeste nominelle kapacitet på markedet, vil møllen kunne producere omkring 80 GWh om året, hvilket er nok til at levere strøm til 20.000 europæiske husstande, og spare klimaet for 38.000 tons CO2. I en havvindmøllepark på 900 MW, vil den nye model kunne levere fem procent mere strøm med 34 færre vindmøller, skriver Vestas i pressemeddelelsen.

Ny platform gør brug af fortidens erfaringer

Vindmøllen kommer til at bygge videre på de erfaringer, som Vestas har gjort sig i forhold til både deres 9MW-møller og den modulære EnVentus platform. Det er dog ikke kun i forhold til design, men især også erfaring fra den supply-chain, som Vestas har opbygget gennem årene:

”[…]  Ved at drage nytte af Vestas’ afprøvede teknologier, vil den nye platform kombinere innovation med sikkerhed til at tilbyde industriledende driftsikkerhed samt høste de fordele, der er ved at bygge på den supply-chain, som der er skabt igennem hele vores produktportefølje. Den nye havvindmølle platform udgør et solidt fundament for fremtidige produkter og opgraderinger,” udtaler Vestas’ CTO, Anders Nielsen, i pressemeddelelsen.

 

Nyheder direkte i din indbakke?