Denne artikel er fra før Green Power Denmark blev dannet og er udgivet af enten Dansk Energi, Dansk Solkraft eller Wind Denmark.

Artikel

KK Wind Solutions opkøber virksomhed bag systemer til overvågning af møller

KK Wind Solutions opkøber ingeniørvirksomheden Gram & Juhl, der er ledende inden for digitale systemer til overvågning af vindmøller. Bag opkøbet ligger et strategisk sats med at styrke de digitale kompetencer og positionen på aftermarkedet.

KK Wind Solutions har længe bejlet til den jyske ingeniørvirksomhed Gram & Juhl, som er specialiseret underleverandør til vindindustrien og virksomheden bag konceptet TCM – Turbine Condition Monitoring.

Systemet er en digitalt båret sensorteknologi, som gør det muligt at forudse fejl på komponenter, inden det fører til nedbrud på møllen. Sensorteknologien er i øjeblikket centreret omkring turbinen, men på sigt er der mulighed for at udvikle teknologien til også at overvåge bl.a. vinger og fundament.

Med opkøbet overtager KK Wind Solutions Gram & Juhls 35 ansatte, ligesom stifterne Klaus Gram Hansen og Axel Juhl vil fortsætte som ansatte hos den nye ejer.

Opkøb med strategisk sigte

Glæden over opkøbet er stor hos KK Wind Solutions, som ser frem til at høste nye synergier og styrke positionen inden for digitale løsninger og produkter.

”For os er det en lille juvel. Det er en virksomhed, mange har ønsket at overtage, og vi er utroligt glade og beærede over, at det er KK Wind Solutions, som får lov at købe,” udtaler CEO i KK Wind Solutions, Chlinton A. Nielsen og fortsætter:

”Opkøbet har afgørende strategisk betydning for os, da vi udvider vores tilbud på digitale produkter, styrker vores kompetencer inden for digital overvågning og sensorteknologi og udvider vores muligheder i aftermarket segmentet. Vi er overbeviste om, at kunderne hos begge vores virksomheder vil drage nytte af opkøbet i takt med at vi investerer og accelerer vores indsats inden for digitale løsninger, så vi kan levere verdensklasse end-to-end teknologi og løsninger til vindindustiren.”

Hos stifterne af Gram & Juhl er glæden tilsvarende stor, da den rette køber nu er fundet:

”Vi er glade for, at det er en industriel køber, netop fordi der er nogle synergier, og vi passer godt sammen. Forretningen vokser, og hvis vi skal have det til at blive endnu større, skal vi have nogle flere muskler, og det får vi med KK Wind Solutions,” udtaler Axel Juhl, CEO i Gram & Juhl.

”KK Wind Solutions har både stærke tekniske kompetencer, skala og finansiel styrke til at hjælpe med at accelerere udviklingen og brugen af TCM over hele verden”.

Gram & Juhl har hovedkontor i Vojens og kontorer i både Tyskland og USA. Gram & Juhls kunder tæller bl.a. Siemens Gamesa, MHI Vestas, Ørsted, Vattenfall, Shanghai Electric og Enel Green Power.

 

Nyheder direkte i din indbakke?